GALA PREMIILOR IN INDUSTRIILE CREATIVE - CREATIVE INDUSTRIES AWARDS 2014

LA IASI AU FOST DECERNATE PREMIILE IN INDUSTRIILE CREATIVE


Asociatia culturala internationala KASTA MORRELY a organizat GALA PREMIILOR IN INDUSTRIILE CREATIVE 2014, miercuri 26 noiembrie 2014 la Ateneul Tatarasi Iasi.

Scopul principal al Galei Creative Industries Awards este recunoasterea valorilor autentice din industriile creative. In cadrul acestui eveniment au fost premiate branduri, institutii si organizatii internationale, locale si regionale care prin activitatile lor creative contribuie la promovarea imaginii si bunastarii necesare pentru o dezvoltare sustenabila a comunitatii.
Important de apreciat este ca aceasta gala s-a ridicat la cel mai inalt criteriu de eligibilitate pentru evenimente recunoscute ca profesioniste, prin prezenta vice-primarului Municipiului Iasi Mihai Chirica care a demonstrat cu acest prilej inca o data responsabilitate si viziune fata de rolul foarte important al industriilor creative in prosperitatea comunitatii. Domnul vice-primar Mihai Chirica a fost cel care a inmanat si trofeele castigatorilor internationali si romani.
Premiile la editia din acest an a Galei Creative Industries Awards au fost acordate pentru urmatoarele categorii: Reclama si promovare internationala, Arta, Inovatie in artele spectacolului, Televiziune, Radio, Publicatii, Muzica si artele spectacolului, Artele spectacolului, Moda, Design, Mestesuguri.


CATEGORIA RECLAMA SI PROMOVARE INTERNATIONALA – au fost acordate 8 premii speciale pentru implicare internationala in promovarea industriilor creative pentru:

Tourism and Folclor Research Center - TURCIA
International Relations Research Association - BULGARIA
Students' Representative Body of Mykolas Romeris university -  LITUANIA
Intercultural Association for All  - PORTUGALIA
Youth Alliance Krusevo - MACEDONIA
Geoclube - PORTUGALIA
 Arat Korinten - BULGARIA
Tramp Foundation - SLOVENIA
Kielche Regional Volunteering Centre - POLONIA


Categoria ARTA - Domnul Dan Cumpata artist plastic -  Asociatia „I-ART” a castigat trofeul pentru initiativa inovatoare in sustinerea artelor si artistilor la nivel international prin mijloace specifice erei informatice.


Categoria INOVATIE IN ARTELE SPECTACOLULUI – Excelenta Sa Dr. Morel Bolea, Presedinte EuroDEMOS a castigat trofeul pentru coordonarea colectivului de cercetare care a elaborat proiectele standardelor ocupatiilor de Organizator spectacole, Manechin si noul gen artistic Teatru de Moda.
 

Categoria TELEVIZIUNE - Domnul Petru Frasila - Tele Moldova Plus a castigat  trofeul pentru consecventa in promovarea profesionalismului in televiziune.


Categoria RADIO - Radio Iasi a castigat trofeul pentru consecventa si profesionalism in promovarea radio a industriilor creative.

Categoria PUBLICATII - Regionalul Informatorul Moldovei a castigat trofeul pentru asocierea civismului cu promovarea valorilor din industriile creative, ca performanta de interes regional si international.


Categoria MUZICA SI ARTELE SPECTACOLULUI - domnul Marius Honceriu - Stage M Botosani a castigat trofeul pentru valorificarea industriilor creative in mediul rural si urban, impresariere muzicala si organizare de evenimente cu personal calificat.



Categoria ARTELE SPECTACOLULUI - domnul Petre Susu, coregraf Ansamblul Folcloric Doina Carpatilor – Casa de Cultura a Studentilor Iasi a castigat trofeul pentru consecventa in promovarea profesionista a coregrafiilor traditionale populare prin artele spectacolului.


Categoria MODA - doamna Valy Boiciuc – designer Vee Shop a castigat trofeul pentru explorarea antreprenoriala a frontierelor dintre moda si mediul on-line.

Categoria DESIGN  - domnul Neculai Pirlog - Delta Plan a castigat trofeul pentru inovatie în industria textila prin îmbinarea designului vestimentar cu arta si maiestria mestesugareasca.


Categoria MESTESUGURI  - domnul Nicolae Palaghiu - Gravez.ro a castigat trofeul pentru valorificarea creativitatii în arta mestesugareasca moderna prin gravura computerizata, laser si mecanica.


Ca toate Galele care respecta regulile profesioniste a unor astfel de manifestari, Creative Industries Awards s-a desfasurat in cadrul evenimentului aflat la a XI-a editie KASTA MORRELY STARS.