Kasta Morrely Grundtvig Workshop "Adult Literacy within European Identity"



Comunicat de presă
“ADULT LITERACY WITHIN EUROPEAN IDENTITY”
GRUNDTVIG Workshop, 18 – 27 iunie 2014, Iași


Kasta Morrely este o asociație internațională culturală și de apărare a drepturilor omului ce militează pentru dezvoltarea sustenabilă a societății democratice prin promovarea competențelor și calificărilor profesionale, specializată în andragogie la nivel european.
Organizația Kasta Morrely desfășoară proiectul internațional “Adult literacy within European identity”, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Grundtvig din Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții.
Specialiști în domeniul educației și alfabetizării adulților din Scoția, Cipru, Spania, Turcia, Bulgaria, România, Cehia, Polonia vor fi prezenți în Iași, România în perioada 18 – 27 iunie 2014 pentru a participa la activitatea centrală a proiectului - Workshop-ul Grundtvig “Adult literacy within European identity”.


Scopul atelierului de lucru este de a reuni profesioniști implicați activ în alfabetizarea adulților, de a îmbunătăți competențele practice de predare și management organizațional și de a împărtăși la nivel european noi practici pedagogice de alfabetizare a adulților.

Proiectul urmărește:
1. Îmbunătățirea competențelor de predare și consiliere a profesorilor și lucrătorilor activi în alfabetizarea adulților;
2. Realizarea unui schimb de bune practici și know-how între specialiști cu privire la metodele și tehnicile de predare în alfabetizarea adulților;
3. Dezvoltarea și promovarea la nivel european a unor noi metode de alfabetizare a adulților.

Activitățile workshop-ului vor fi implementate folosind metode ale educației nonformale precum lucru în echipe, cafenea publică, dezbateri, joc de rol, analize de nevoi și prezentări modele de bune practici etc.

La nivel european proiectul contribuie la:
* Dezvoltarea de practici inovatoare în educarea adulților și realizarea unui transfer de inovație între instituțiile implicate în alfabetizarea adulților la nivel european, metode pedagogice și practici pentru învățarea pe tot parcursul vieții;
* Îmbunătățirea abordării pedagogice și managementul organizațiilor ce lucrează în domeniul educației adulților în special a adulților care au abandonat școala fără o calificare de bază, pentru a le oferi oportunități educaționale;
* Creșterea calității parteneriatelor între organizații și instituții implicate în educația adulților în Europa.



Proiectul “Adult literacy within European identity” este coordonat de experți cu performanțe recunoscute ca model de bune practici în implementarea politicilor Comisiei Europene, specialiști multi calificați: auditori în domeniul calității, evaluatori de competențe profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, animatori socio-educativi, traineri specializați în proiecte europene.


Coordonator proiect - Ana Hriscu, Președinte executiv Kasta Morrely