Diana Morelli, Miss Romania 2014 - interviu Revista Etiquette februarie/martie 2015

  1. La doar 18 ani ai reușit să câștigi unul dintre premiile râvnite de orice femeie din România, Miss România 2014. Cum ai luat decizia de a te înscrie la concursul organizat de Bucharest Fashion Week?
În momentul de față fac parte din echipa de manechine calificate ale Brandului Internațional Kasta Morrely iar colegele mele au fost cele care m-au încurajat să particip la castingul organizat de Bucharest Fashion Week pentru concursul Miss România 2014. Acum mă bucur că le-am ascultat și că am avut ocazia de a lua parte la un eveniment de asemenea anvergură.

  1. Ce înseamnă pentru tine titlul de Miss România 2014?
Experiența trăită în cadrul acestui concurs a fost foarte frumoasă iar faptul că am câștigat titlul de Miss România 2014 nu a făcut decât să îmi întărească încrederea în mine și să îmi confirme faptul că drumul pe care l-am ales în viață este cel care mi se potrivește.

  1. Cum te-ai pregătit pentru castingul Miss România 2014?
Aș putea spune că pregătirea mea a început încă de la vârsta de 16 ani, când m-am alăturat echipei Kasta Morrely. Aici am avut ocazia să urmez cursuri de calificare ca manechin, organizator de evenimente, maestru de ceremonii și formator. În tot acest timp am trecut prin mai multe etape de învățare, care m-au ajutat să ajung omul care sunt astăzi.

  1. Care a fost proba din cadrul concursului Miss România care ți-a plăcut cel mai mult?
Fiecare probă a fost interesantă în felul ei și a fost plăcut să le parcurg pe toate, însă preferata mea a fost cea a costumelor tradiționale deoarece au fost realizate de un designer pe care eu îl admir foarte mult, doamna Cristiana Maria Purdescu. Am purtat cu mândrie ținuta creată de dumneaei și a fost o plăcere să o prezint pe podium.

  1. A fost vreun moment în care ai avut emoții că nu vei câștiga?
Am avut emoții înainte de începerea concursului deoarece știam că reprezint brandul care a avut un cuvânt important de spus în scrierea istoriei conceperii și legalizării pentru prima dată în lume a meseriei de manechin. Însă după demararea concursului, emoțiile au dispărut, iar asta datorită susținerii colegelor mele și, bineînțeles, a faptului că podiumul este locul unde mă simt cel mai bine.

  1. Ai mai participat la alte concursuri de frumusețe până acum? Dacă da, spune-ne ce alte premii ai mai câștigat la concursuri de acest gen, în trecut.
Am participat și câștigat numeroase concursuri până acum, precum marele titlu la concursul de eleganță și frumusețe Kasta Morrely Star 2013 si premii la Miss Litoral 2013, Fashiontv Model Awards Black Sea 2013, Top Model Romania 2012. De asemenea am reprezentat România la Cannes Film Festival 2013.

7. Care crezi că este atuul tău? Ce crezi că i-a convins pe membrii juriului Miss România 2014 să te aleagă?
Concurența a fost acerbă la Miss România 2014, întrucât toate participantele au fost extrem de frumoase iar prezența lor scenică era una remarcabilă. Sunt convinsă că juriului nu i-a fost deloc ușor să ia o decizie. Totuși, cred că pasiunea mea pentru prezentarile de modă și faptul că îmi place atât de mult să defilez pe podium au putut fi observate și de juriu iar asta i-a convins. Așadar, acesta cred că a reprezentat atuul meu principal în fața juriului.

  1. De la ce vârsta ai început să fii interesată de concursurile de frumusețe?
De mic copil am fost fascinată de concursurile de frumusețe și le admiram foarte mult pe cele care câștigau competițiile respective, îmi doream să fiu ca ele. În același timp îmi plăcea să mă uit la prezentări de modă. Pot spune că am avut o înclinație spre industria modei de când mă știu.

  1. Te gândești la o carieră în modelling?
Îmi place industria modei și de aceea m-am calificat ca manechin, organizator evenimente și maestru de ceremonii. Sunt hotărâtă să urmez o carieră în modă și deja pot spune că am făcut primii pași în acest sens. Am înființat primul departament de manechine din istoria Brandului Kasta Morrely iar în prezent sunt directorul departamentului Kasta Morrely Models unde coordonez peste 30 de manechine, băieți și fete. Toți sunt foarte bine pregătiți. De asemenea, am realizat cu succes și primul meu eveniment internațional de modă și frumusețe, „Kasta Morrely Stars - editia a XI-a”, în cadrul căruia a avut loc și prima Gală a Premiilor în Industriile Creative. La această gală am avut participanți din 8 state europene, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Macedonia, Lituania, Portugalia, Turcia și Romania și am fost foarte mulțumită de rezultat.

10. Care sunt secretele unei femei frumoase, din punctul tău de vedere?
Pentru a fi frumoasă trebuie, în primul rând, să te bucuri de doi părinți frumoși, care știu să te învețe să fii un om frumos. De asemenea, o contribuție importantă o au și anii copilăriei, pe care trebuie să știi să o trăiești din plin, un mediu de performanță și plăcerea de a te respecta 24 de ore din 24.

11. La ce trucuri apelezi pentru a-ți păstra frumusețea naturală și pentru a te menține în formă?
Dacă ai o frumusețe naturală totul este să nu o alterezi cu un stil de viață haotic, dezordonat. Pentru a te menține în formă este important să faci sport, indiferent că alergi în parc sau mergi la sala de fitness. Nu în ultimul rând este important să alegi o alimentație sănătoasă și să ții cont că cina trebuie să o iei până în ora 18.00.

12. De la ce vârstă crezi că ar trebui o tânără domnișoară să înceapă să participe la concursuri de miss?
Din punctul de vedere al unui manechin aș spune că o tânără domnișoară ar trebui să se implice în diverse activități de modă de la vârste fragede, chiar 4 ani. Bineînțeles, activitățile artistice trebuie să fie adecvate vârstei și să se desfășoare doar sub îndrumarea unor formatori calificați și cu performanțe personale dovedite. Participarea la concursuri de miss de la o vârstă foarte fragedă contribuie la dezvoltarea inteligenței celor mici, a autocontrolului dar și a abilităților de comunicare și respectului față de frumos.

13. Ai vreun sfat petru fetele care vor să urmeze o carieră în industria mdei?
Mentorul meu, Talida Moreli, avea o vorbă foarte simpatică, anume că doar preoții dau sfaturi. Ca în orice domeniu, și în moda poți fi promovat de oameni care aparțin acestei industrii. Este foarte importantă calificarea și performanțele în domeniul modei a celor care te îndrumă, pentru că din experiența lor vei avea și tu de învățat ca să fii la înălțimea lumii care ți-o deschid. Dacă vrei să urmezi o carieră în industria modei, este esențial să alegi compania cu care vei colabora în funcție de încadrarea în standardul ocupației de manechin din C.O.R. Dacă firma respectivă poate să îți ofere doar prezentări de modă în cadrul unor evenimente mici, în genul acelora care au loc în supermarket-uri sau cluburi, cu siguranță nu vei reuși să fii recunoscut ca manechin celebru.

14. Care este calea pe care vrei să o urmezi de acum încolo? În ce domeniu dorești să îți construiești o carieră?
Ca viitor sociolog vreau să ajut industria modei cu expertiza pe care doresc să mi-o formez. Fiind deja director în cadrul unui brand care a scris istoria meseriei de manechin și organizator spectacole, sunt liniștită în privința carierei. Alegerea a fost făcută și privesc cu entuziasm către viitor.

15. Există vreun fotomodel internațional care te-a inspirat? Dar o persoană care să reprezinte un model pentru tine?

Da, este vorba despre un manechin internațional. Numele ei este Carmen Dell’Orefice, are 83 de ani și este un manechin în vogă chiar și acum. Persoana care reprezintă pentru mine un model de demnitate și profesionalism este domnișoara Talida Moreli, președinte Kasta Morrely, al cărei mers și stiluri de poze scenice îl folosesc acum toate manechinele calificate din țara noastră și nu numai.

Photo credit: Marooni si Maria Lefter