Training International "Democratia - un mod de a Atinge Dezvoltarea Durabila"

In perioada mai - octombrie 2011 organizatia culturala de aparare a drepturilor omului Kasta Morrely este partenera in implementarea proiectului international "Democracy - a way to Achieve Sustainable Development" (Democratia - un mod de a Atinge Dezvoltarea Durabila). Proiectul este organizat de Asociatia EuroDEMOS si este finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.
Acest proiect face parte din programul EuroDEMOS "Lideri pentru Europa" si se desfasoara in cadrul Retelei Internationale de Promovare a Implicarii Tinerilor in Procesul Decizional "Coalitia Tinerilor Implicati", ce vine in continuarea proiectelor si activitatile internationale ale organizatiilor Kasta Morrely si EuroDEMOS de promovare a dezvoltarii durabile si cetateniei active pentru sustenabilitate.
Una din activitatile proiectului este Trainingul International "Democrasy - a way to Achieve Sustainable Development" organizat in perioada 9 - 18 iulie 2011 la Iasi.
La training vor fi prezenti lideri de tineret, directori si presedinti de organizatii, directorate si institutii din Franta, Grecia, Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Italia, Portugalia, Romania, Serbia, Ucraina, Turcia.
Proiectul "Democrasy - a way to Achieve Sustainable Development" propune folosirea instrumentelor si oportunitartilor oferite in democratie pentru a identifica si aplica solutii viabile pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatii. Proiectul abordeaza temele: democratia ca mod de atingere a dezvoltarii sustebile si cetatenia activa - element democratic de implicare a tinerilor in procesul decizional si dezvoltarea durabila.